Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Čína má zcela odlišnou kulturu než Češi, zcela odlišnou historii, historickou zkušenost i filosofie. Česko momentálně je apendixem Německa - takže jak proudí živiny německým střevem, podle toho se budeme mít, jen se to nesmí zanítit. Čech má jednoduchou povahu - chce mít klid, mít se dobře ve svém bytečku, domečku a pít každý den své pivko..radši více piv. Číňani jsou něco jako Rusáci - jsou zvkylí na státní teror a vědí jak v něm přežít --mlčet, držet krok, pomáhat si v rodině. Rodinná mentalita v Evropě té=měř vyhynula v důsledku kapitalistické individualizace a dobrému bydlu. Proč by měl bohatý pomáhat chudým příbuzným? Nemá k tomu žádný důvod - každý svého štěstí strůjcem. Ani Německý "Bruder" nám nepomůže - proč by měl pomáhat nějak barbarským líným, neschopným, zlodějský Slovanům?

0 1
možnosti
Foto

Těmi několika posledními slovy jste skvěle popsal sám sebe. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že Vám nějak nerozumím.

0 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu, že Čína má zcela odlišnou kulturu než Češi. Možná Vám něco přinese můj článek Proč jsou tak jiní? https://karelkuzel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757263

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky