Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Zajímavý čtení, jen bych doplnil, že Čína začala Nové vztahy s RF a podpořila jej značně v OSN a na druhé straně vznikla nová aliance AUKUS.

0 0
možnosti
Foto

Ano, čínští vůdcové v každé době cítili zodpovědnost za čínskou mnohatisíciletou říši a snažili se její pozici zajišťovat i v dlouhodobém horizontu. Bylo velkým úspěchem ruského vůdce, že se mu podařilo přesvědčit prezidenta Si o dlouhodobé perspektivě spojenectví jejich zemí.

O čínské mentalitě trochu píši v článku Proš jsou tak jiní https://karelkuzel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757263

0 0
možnosti
JL

Podle mě všechny armády světa, které na to mají kapacity zejména intelektuální - už aplikují, vyvíjí AI do případného válečného konfliktu. Bylo by divné, kdyby to nedělali, vojáci. Samozřejmě na tom pracují USA, Čína, Rusko, ale i Izrael nebo Británie a další země... Je docela možné, že pokud nyní vypukne světový resp. evropský konflikt s Ruskem, AI bude použita. Otázka je,zda se to my na blogu Idnes dozvíme, či zda to přežijeme.

0 0
možnosti
Foto

AI se už používá např. v dronech. Např. při rozpoznávání předmětů v cíli. A samozřejmě pro korigování směru letu a pod. Měl byste si něco o tom přečíst.

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky