Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně napsáno. Souhlasím. R^

3 0
možnosti
SN

:-)...........Vynikajícně napsáno ! R^R^R^

1 0
možnosti
DT

Já bych řekla, že mládež na něco takového kašle. Někteří vědí, jak se jmenují jejich oblíbení rapeři, jiní obdivují youtubery, ale že by se někdo zabýval klimatismem - to se děje jen od chvíle, kdy se díky tomu dalo ulít ze školy. A přesně do té doby, než se díky tomu už nedá ulít.

Média to pak patřičně roztopí a rozvášní,typická manipulace veřejným míněním.

9 0
možnosti
LB

Řekla bych, paní Tenzler, že nejde paušalizovat a svou zkušenost s mládeží z Vašeho okolí aplikovat na celou populaci.

Skandinávské děti žijí v jiné atmosféře, než jejich vrstevníci uprostřed Evropy. K ekologické výchově jsou vedené od plenek. To, co my se teprve pracně učíme - třídit odpad, chovat se šetrně k přírodě atd. je pro ně naprostou samozřejmostí. A pokud se k nim nedostanou informace ve škole nebo v rodině, mají dostatek příležitostí se dozvědět, co by jejich zemím přineslo jen relativně malé zvýšení globálních teplot. Ve Švédsku i Dánsku existují námořní muzea, kde se o tom mohou přesvědčit na simulátorech.

Dvanáctiletá Švédka, dcera našich přátel, nám udělala přednášku o tom, jaké důsledky by mělo zvýšení oněch průměrných teplot, především v tání ledovců a následném zvýšení hladiny oceánů a změnách mořských proudů. I ta holčička ví, že zvýšení hladiny moře by přineslo vážné ekonomické a sociální důsledky pro stamiliony lidí, kteří žijí v pobřežních oblastech. Skandinávci mají jinou historickou zkušenost než Středoevropané, v minulosti zažili strašlivé hladomory a následný exodus obyvatel do Spojených států; jejich obavy chápu a nedovolila bych si je ironizovat nebo zesměšňovat.

0 4
možnosti
JR

J82a95n 39R42á52ž

11. 8. 2019 9:58

KARMA!

K tomu: Pravidlo Blahoslavit jen mrtvé je dogma patřící do středověku, nikoliv do dnešní doby. Takže věřím, že liberální pokrokář František zajistí urychlení proces kanonizace Grety T. a ta bude prohlášena za svatou ještě dřív, než dostane "Nobelovku". To vrátí sympatie mladých k církvi.

9 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,28
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky