Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš koncept skvělého kapitalismu, ktzerý tak výbrorně funguje do té doby, než do něj nějací nýmandi začnou zasahovat je jistě zajímavý, je však třeba si položit otázku, proč do něj vlastně ti lidé zasahují, když tak výborně funguje. Ano, nabízí se jakási analogie se systémem Windows, do nějž také kdosi zasahuje, ačkolií výborně funguje, ale právě tohle je jeden z logických důsledků kapitalismu.

0 1
možnosti
Foto

Máte dva problémy. Jednak jste si článek špatně přečetl, auto neříká, že kapitalismus ve svých začátcích fungoval výborně, říká jen, že ve společnosti existují sebeopravné mechanismy takže každý systém se začne spontánně vyvíjet tak aby byl přijatelný pro všechny lidi, dokud ho někdo násilím nezačne zušlechťovat. To na vysvětlenou o čem ten článek zhruba byl. Druhý váš problém tkví v tom, že máte víru v nějaké nadlidi, kteří jsou schopni společnost řídit takovým způsobem, aby vypadala jak vy si představujete.

1 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,28
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky