Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tento nový režim zatím žádného Čubu nevyprodukoval"...

ale těch keců.:-)

0 0
možnosti

:-) JSem rád, že jste toto tema otevřel. Ne rudé žilky Slušovic, ale temné nitky Slušovic...tak prohlásil Havel a došlo k likvidaci. Aston se mi v tomto případě jeví, jako celkem rozumný a objektivní novinář. Fr. Čubu znám, několikrát jsem se s ním potkal, nová obdoba Bati. Výdělky THP i dělníků nadprůměrné, vydělali si na to. JZD dotace neměla, státní statky ano. Sociální politika....asociál Drábek by tam měl jít na stáž! Nebyla to žádná Potěmkinova vesnice, jak tam kdosi píše, tam fungoval za socialismu tvrdý kapitalismus. Ne Klausův! Platilo se za výsledky ne za chytračení. Takoví lidé vypadli jak z kina! Jednoho z těch polistopadových disidentů si jistě mnozí budou pamatovat !R^R^R^!!

2 0
možnosti

Já si zas vzpomínám na Agroteam JZD Slušovice, kdy Leo Pavlík proháněl své nedostižné Audi Quatro po tuzemských rallye a my, jako puberťáci na to čuměli s vykulenýma očima.

2 0
možnosti

A90d46a50m 10S55t45a17v88a

12. 11. 2013 9:52

"... přemožiteli komunismu..." : Václav Havel byl jedním bojovníků proti komunismu, to ano, jeho kamarádíčkum z mokrý čtvrti se podařilo posadit mu za to gloriolu na hlavu, to taky, ale Václav Havel byl jedním z přemožitelů komunismu.  To především.

1 0
možnosti

Může si Slušovice každý pomlouvat jak chce, faktem je že podnikáním v několika sektorech současně byl úspěšný a lidi v Slušovicích si žili velmi dobře. Hned po revoluci jsem si přál, aby takový "Bata" byl ministr financí. Díky lidské závisti slyším pomluvy i o Batovi i o Čubovi. Není dobré věřit všem pomluvám, že

"moje babička u něho dělala a ..."!!!!

2 0
možnosti
Foto

Byl jsem tehdy na exkurzi ve Slušovicích. To, co jsem viděl, mi spíše už tehdy připomínalo Potěmkinovu vesnici než úspěšnou, zdravě fungující firmu.

1 1
možnosti
Foto

Ale k tomu patří dodatek. Nebyly to tehdy pouze Slušovice, které tzv. socialisticky podnikaly. Byla také jiná družstva, a bylo jich dost hodně, které úspěšně rozvíjela kdejakou vedlejší výrobu, stavební činnost atd. Ten družstevní sektor nebyl zkrátka tak rigorozně direktivně řízen jako  ten státní.

Zkrátka Slušovice v každém případě nebyly zázrakem na poušti.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS