Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_-1-_

9. 10. 2011 22:18
Nevěřím, ve smyslu víry v Boha ..... takže co?

Nevěřím, tedy nejsem? ..........

............... Zajímavým úkazem je to, že se zde vyskytuje povícero jedinců, věřících jedinců, kteří se neustále navážejí do ateistů a snaží se jim vnutit myšlenku, že jsou něco méně, nějací podlidé, kteří nedokáží plnohodnotně prožít svůj život ......... Ateisté jsou mnohem tolerantnější a aktivně žádné dehonestující blogy o věřících nepíší.

1 0
možnosti

apoc9

10. 10. 2011 15:23
Re: Nevěřím, ve smyslu víry v Boha ..... takže co?

Nejen, že píší dehonestující blogy, ale pořádají nejrůznější prezentace a semináře. Stačí za googlit a vypadne celá řada organizací ateistů bojujících proti víře.

0 0
možnosti

dva mraky

9. 10. 2011 10:18
agnosticismus

Vždycky jsem myslel že agnosticismus je takový přístup k metafyzice kdy opravdu nevěříte tak dokonale a jste tak dokonale bez vlastního názoru na existenci vyššího bytí, že když potkáte Boha na ulici neudělá to na vás žádný dojem akorát to rozšíří vaše subjektivní poznání. Takže mi připadalo, že to ani plnohodnotný ateismus není.

0 0
možnosti

KK46

9. 10. 2011 11:50
Re: agnosticismus

Ani já nepovažuju agnosticismus za PLNOHODNOTNÝ ateismus, spíše za jeho měkkou verzi.

0 0
možnosti

rodd

9. 10. 2011 8:02
Víra

je vlastně tah který prodělává s vývojem lidského génia po čas jeho mnoha generační čas svůj vývoj. Má své tzv. evoluční Prahy a není to jen o Božské formě, před tím zde byly též jiné formy vnímání tahu. Za vším je vlastně prostý stav a to návrat do celistvého stavu, kde vše pomine a to co vnímáme teď a tady ztrácí smysl, neboť co je znalost jedné nano částice v nanosekundě proti celému vesmíru v nekonečnosti.  Zde je potřeba překročit již tah našeho živočišného druhu a osudu primátů, vše podřizovat skupině, tlupě, společenství ... .  Společenství je vlastně autorita a tento aspekt je pak promítán do všeho, jen že je to jen další evoluční práh. Za tím následuje další a ten je individuální a intimní. Lidská společnost jako přírodní druh zde slouží jako lůno, pro vznik další ho vývoje a formy, tedy projevu onoho prapůvodního tahu, jež vlastně stvořil celý vesmír, dalece před tím než zde byla nastolena otázka či projev Boha. Víra je vlastně odvěký tah v nás ... .

0 0
možnosti

KK46

9. 10. 2011 8:25
Re: Víra

Zpočátku jsem myslel, že se jedná o strojový překlad z nějakého cizojazyčného textu. Ale asi ne. Víra jako tah... hmm, ateistická víra je také tah? Evoluční Prahy a Božská forma - asi to jsou myšlenky nějakého náboženství či filosofie. Mohl byste říci, o co jde?

0 0
možnosti

realya

9. 10. 2011 7:11
Vtip na začátku je vynikající

ale ateisti jsou v podstatě taky "věřící" - jenom věří úplným nesmyslům, protože je ve škole naučili, že pro ty nesmysly existují nějaké "vědecké důkazy" a sami o nich nikdy nepřemýšleli. Těžko hlupáčky odsuzovat, v podstatě za to ani nemůžou. Můžou za to ti, kteří vymýšleli tyto ideologie, špinící naše předky, naši vlastní historii a tradice - kdoví s jakými záměry. Ani jim nedochází, že když vymažou křesťanskou víru, tradice a historii, nezůstane z českého národa a státu vůbec nic.

1 0
možnosti

leontýnka

9. 10. 2011 7:52
Re: Vtip na začátku je vynikající

Jo, ateismus je jen tam kde ve škole nepřemýšlíš nad učivem, je mnohem pohodlnější.

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,28
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky