Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

2. 10. 2011 9:19
a je nad čí jásat?

Jakkoliv se to nezdá-vědecký materialismus a z něj plynoucí vědomý ateismus, stejně jako křesťanské náboženství, mají  něco společného,jejich víra je výlučná-svět existuje pouze tak jak je popsán v jejich(svatých či vědeckých)knihách, a není nic jiného.

U vědecky pojatého ateismu je to jasné-existuje pouze vědecky poznaný svět a nemůže být žádné nadpřirozeno,ani Bůh,ale ani žádná strašidla, žádná síla Jedi,žádné jasnovidectví,žádná duchovní energie.

Jenže, i křesťanství říká "je pouze jediný Bůh", kromě něj v Bibli popsaní anděle a tečka.Opět nejsou žádná strašidla ,žádná síla Jedi,žádná duchovní energie.

Ani církev by neměla jásat nad mládeži,která nemá žádné základy a zásady a reflektuje na to  že je všechno možné -nejen Bůh ale i zombíci,síla Jedi,mimozemšťané ze souhvězdí Plejád,žijící roboti,a jasnovidci na na placené lince.Kdokoliv se může prohlásit za proroka čehokoliv a najde své stoupence,když jim naslibuje co mu slina přinese na jazyk-přece Nic přece není nemožné -Toyotá

0 0
možnosti
KK

KK46

2. 10. 2011 20:48
Re: a je nad čí jásat?

Ateisty si vezmu na paškál možná hned v druhém pokračování, nejpozději v třetím;-)

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

2. 10. 2011 8:31
Bible jako krvák?

Možná tak pro čtenáře Viewgha nebo červené knihovnyRv

0 0
možnosti
KK

KK46

2. 10. 2011 8:45
Re: Bible jako krvák?

Nejsem velký znalec Starého zákona, ale vím, že vraždami se to tam jen hemží. Schválně nahlédněte. Kromě válek, kde se hubí celé rody včetně žen a dětí, je tam i hromadná zkáza měst srovnatelná s tragédií Hirošimy a Nagasaki. Možná jste slyšel něco o jakési Sodomě a Gomoře.;-)

Mimochodem, jak jste přišel na červenou knihovnu? Tenhle žánr prakticky neznám a Viewegha opravdu nemusím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,28
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky